Home

Hoe werkt het

Thuis zoekt u de zaken die bij het defecte ding/apparaat horen bij elkaar: snoeren, opladers, accessoires en gebruikshandleiding. Maak alles zo nodig een beetje schoon.
Neem alles mee naar het Repair Café, het Koetshuis Baan 33 Biddinghuizen, en kom op tijd vanaf 10.00 uur tot uiterlijk 12.00 uur. Bedenk dat sommige reparaties veel tijd kosten.
Meestal wordt u snel geholpen, maar als het druk is duurt het soms even. Komt u met meerdere apparaten dan kan het zijn, dat er maar tijd is voor 1 apparaat. Eerst wordt gekeken wat het probleem is, ook of de garantie nog geldig is. U gaat akkoord met de huisregels van het Repair Café. Het problematische apparaat wordt voorgelegd aan 1 of 2 vrijwilligers. U blijft er bij, ook als u het niet interessant vindt, want bij diverse stappen in het reparatieproces kan uw toestemming nodig zijn.

Dan zijn er verschillende uitkomsten te bedenken:
-het apparaat wordt tijdens het café gerepareerd.
-er moeten eerst onderdelen worden gekocht of besteld (niet gratis), daarna vervolg.
-het apparaat is niet te repareren:
=onderdelen te duur.
=onoverkomelijk versleten.
=niet open te krijgen.
=onvoldoende mogelijkheden in het Repair Café (tijd, gereedschap/hulpmiddelen etc)
Daarna wordt met u besproken, welke stappen overwogen moet worden: verwijzing naar professionele reparateur, toch naar de Milieustraat, of nog verder onderzoek door de vrijwilliger thuis.

© Repair Café Biddinghuizen - Alle rechten voorbehouden - Deze website is gesponsord door Sybit | Software op Maat