Activiteiten van het Repair Café geëindigd.

Activiteiten van het Repair Café geëindigd. Biddinghuizen - 29 juli 2022.  Einde Repair Café Biddinghuizen

Na 7 seizoenen is er een eind gekomen aan het Repair Café in Biddinghuizen. De toeloop en belangstelling is na de gedwongen sluiting ten tijde van de pandemie niet meer op het oude niveau gekomen. De sluiting van “het Koetshuis” in Biddinghuizen en de mislukte overgang naar “de Binding” kwamen daar nog eens bovenop.
In het inloophuis “de Kans” werd het Repair Café weer de mogelijkheid geboden om een herstart te maken. In dankbaarheid werd daar vanaf november 2021 gebruik van gemaakt in 7 sessies, echter vanwege de pandemie nog zonder bezoekers, geen echt café dus. Reparaties, aangevraagd via de website, gebeurden 1x per maand door een hechte groep vrijwilligers. De sfeer en de resultaten waren goed, maar het aantal aanmeldingen, vooral uit Biddinghuizen zelf, viel erg tegen. En dan te bedenken, dat er toch wat moet gebeuren gezien de gigantische uitputting van hulpbronnen van de aarde en de afnemende koopkracht! Het blijft “Weggooien? Mooi niet!”
Overwogen werd daarom om toch weer over te gaan naar het ontvangen van bezoekers. Met het creëren van café sfeer met muziek en drankjes zou een grotere toeloop kunnen ontstaan. Ondanks de bereidwillige en stimulerende houding van de mensen van “de Kans” heeft het bestuur van het Repair Café besloten dit niet te doen, omdat de geboden ruimte daarvoor toch niet groot genoeg werd gevonden.
Mogelijk is Biddinghuizen toch te klein voor een Repair Café, mogelijk zijn veel mensen toch zelfredzaam. Mensen die daar anders over denken en wel mogelijkheden zien, worden uitgenodigd om contact op te nemen via de contactpagina van de website www.repaircafe.biddinghuizen.org, die blijft nog een poosje in de lucht.<< Terug naar overzicht
© Repair Café Biddinghuizen - Alle rechten voorbehouden - Deze website is gesponsord door Sybit | Software op Maat