Druk bezocht Repair Café: opnieuw sleutelen aan Buitelpiet

Druk bezocht Repair Café: opnieuw sleutelen aan Buitelpiet Biddinghuizen - 18 november 2017.  Vanochtend werd in Het Koetshuis het maandelijkse Repair Café gehouden. Zo vlak voor de feestdagen was als thema 'Speelgoed' gekozen. Het werd een drukke ochtend, waarbij ook nog de 'Buitelpiet' werd binnengedragen. Deze moest opnieuw gerepareerd worden.

"Met name het eerste uur was het druk - eigenlijk net voor je binnenkwam", vertelt een enthousiaste Melle Klamer, vrijwilliger bij en één van de initiatiefnemers van het Repair Café. Speelgoed is ter reparatie gebracht, maar ook tal van andere spullen kregen een kritische blik van één van de handige vrijwilligers. "Deze hogedrukreiniger bijvoorbeeld, heb ik zelf van thuis meegenomen. En hij doet het weer!", vervolgt Klamer, die uitlegt dat het Repair Café veel meer is dan een plaats waar spullen een tweede leven krijgen. "Saamhorigheid, iets voor een ander doen en gezelligheid staan bij ons ook zeker hoog in het vaandel". Terwijl hij dit zegt, begint een accordeonspeler aan een volgend nummer. Moeiteloos schakelt hij over van een ballade naar een toepasselijk sinterklaasnummer.Deskundigheid
"Maar, vergis je niet", benadrukt Klamer, "als eerste zijn we hier niet voor de gezelligheid, maar voor het repareren van spullen". Dat blijkt ook uit de bevlogenheid waarmee de diverse vrijwilligers aan spullen sleutelen. Terwijl Klamer uitlegt dat iedere vrijwilliger een eigen voorkeur en deskundigheid heeft, wordt een bekend voorwerp binnengebracht. De 'Buitelpiet', eerder deze week al in het nieuws en ieder jaar te bewonderen achter de etalage van de Kleine Huishoudbeurs, was gerepareerd, maar blijkt nu toch weer defect.Etalage
Henk Stoffer ontfermt zich over de vrolijke tuimelaar en al snel staan er anderen omheen, zoals één van de andere initiatiefnemers van het Repair Café Lieuwe de Jong. De meningen zijn eerst wat verdeeld, maar al snel komen ze gedrieën tot de conclusie dat het motortje beter moet worden vastgezet. Aan het eind van de ochtend, buitelt de Piet nog niet als vanouds, maar er is goede hoop dat deze de komende week toch weer achter de etalage is te bewonderen.

Het volgende Repair Café is op 16 december. Dan zijn weer alle te repareren spullen welkom. Speciaal is er dan een schaatsenslijper aanwezig, zodat wie dat wil met scherpe ijzers de winter in kan.

Klik hier voor alle foto'sRedactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Repair Café Biddinghuizen - Alle rechten voorbehouden - Deze website is gesponsord door Sybit | Software op Maat